Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Όταν ταξιδεύετε με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, οφείλετε και πρέπει να έχετε ελέγξει σχολαστικά ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια! Σύμφωνοι, ούτως αλλιώς πρέπει να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα πάντα πριν από κάθε ταξίδι! Ωστόσο αυτή τη φορά ταξιδεύετε με ένα αμάξι που δεν ξέρετε τόσο καλά, επομένως φροντίστε να προνοήσετε για όλα! Είναι λοιπόν κομβικής σημασίας να ελέγξετε ορισμένα στοιχεία διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο είναι καλά διατηρημένο και έτοιμο για το ταξίδι. Αν επομένως ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, είστε στο σωστό σημείο: Στο παρόν άρθρο θα σας γνωστοποιήσουμε όλες τις παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψιν προτού ταξιδέψετε με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Μηχανικοί έλεγχοι

Λάδια και υγρά: Βεβαιώστε ότι τα επίπεδα λαδιών και υγρών (λάδι κινητήρα, ψυκτικό υγρό, φρένων, υαλοκαθαριστήρες και υδραυλικού τιμονιού) είναι στα επιθυμητά επίπεδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Φρένα: Τσεκάρετε την κατάσταση των φρένων, ελέγχοντας τα τακάκια, τους δίσκους και το υγρό φρένων.

Ελαστικά: Ελέγξτε ότι τα ελαστικά δεν έχουν μεγάλη φθορά και πως είναι φουσκωμένα στη σωστή πίεση. Την πίεση την ορίζει ο κατασκευαστής και είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου. Ο έλεγχος αφορά και τη ρεζέρβα.

Μπαταρία: Επιβεβαιώστε πως η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση και οι συνδέσεις φυσιολογικές.

Ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Check ηλεκτρικών συστημάτων

Φώτα: Ελέγξτε ότι προβολείς, φώτα φρένων, φώτα ομίχλης και φώτα στάθμευσης λειτουργούν σωστά.

Κλιματισμός: Βεβαιώστε ότι ο κλιματισμός λειτουργεί ικανοποιητικά και παρέχει την επιθυμητή ψύξη ή θέρμανση.

Ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Έλεγχος γενικής κατάστασης

Καθαριότητα: Φροντίστε να έχετε καθαρό τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Το να έχετε καθαρό παρμπρίζ, υαλοκαθαριστήρες και καθρέφτες, βελτιώνει την ορατότητά σας, άρα και την ασφάλεια του ταξιδιού. Παράλληλα, το εσωτερικό πρέπει να είναι επίσης καθαρό καθότι θα περάσετε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Αν το φίλτρο καμπίνας ή και η ίδια η καμπίνα είναι σκονισμένα και βρώμικα, σκεφτείτε τι θα εισπνέετε τόσες ώρες!

Αναγκαία έγγραφα: Τσεκάρετε αν έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου. Δηλαδή: το δίπλωμα οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας, τα δικαιολογητικά αγοράς, η ταυτότητά σας και η ασφάλεια. Στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, η ισχύουσα εργοστασιακή εγγύηση, μπορεί να έχει ακυρωθεί αν ξεπεραστεί κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο χιλιομέτρων.

Ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Λοιπά αντικείμενα

Φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν γρύλο και ένα κιτ επισκευής για οποιαδήποτε αναποδιά (π.χ. αλλαγή ελαστικών). Επιπλέον, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί: πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο, γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός, αντιολισθητικές αλυσίδες, λάδι κινητήρα, αντιψυτικό και καλώδια μπαταρίας για έκτακτη ανάγκη.

Για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, μόνο Autostadt

Ένα μεγάλο και πολύωρο ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι το πρώτο δυνατό crash test για το νέο σας απόκτημα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσετε έμπρακτα το τι ακριβώς ψωνίσατε! Αν θέλετε να μη βρίσκεστε προ εκπλήξεως, φροντίστε να αγοράζετε το μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο από αξιόπιστους εμπόρους.

Στην Autostadt, έχουμε πάντα τον πελάτη στο επίκεντρο. Είμαστε συνώνυμο της αξιοπιστίας και σε εμάς δεν θα νιώσετε ποτέ ότι κάποιος σας έκρυψε οτιδήποτε! Άλλωστε το πλήρες ιστορικό κάθε οχήματός μας, είναι στη διάθεση του υποψήφιου αγοραστή!

Επιπρόσθετα, επιλέγοντας την Autostadt για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, επωφελείστε και με τα ακόλουθα:

  • 100% ετοιμοπαράδοτα μοντέλα,
  • Service με την παράδοση του αυτοκινήτου,
  • Βιολογικός καθαρισμός/ γυάλισμα/ κέρωμα,
  • Δυνατότητα χρηματοδότησης δανείου για αγορά αυτοκινήτου από την Τράπεζα Πειραιώς ή την tbi bank.

Για ό,τι επιπρόσθετες πληροφορίες χρειάζεστε, επισκεφθείτε την έκθεσή μας, Αναπαύσεως 51-53 Βριλήσσια ή το site μας www.autostadt.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6139650

 Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο «Ταξίδι με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Τι να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε!»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο blog της Autostadt.